META HIEMSTRA
Praktijk voor natuurgeneeskunde en acupunctuur
De Held 3 9745 DH Groningen 050 549 42 12
beter in balansBehandelmethoden

Natuurlijk coachen
Gesprekken kunnen helpen om de balans te hervinden in het omgaan met ziekte, weer gezonder gaan leven of andere belangrijke levensveranderingen een plek te geven. Daar goed mee omgaan is niet altijd vanzelfsprekend. Ik coach mensen in het verkrijgen van aanvullende inzichten en praktische vaardigheden, zodat mensen weer leren leven vanuit hun eigen basiskracht.

Traditionele Chinese geneeswijzen (TCG)
De traditionele chinese geneeswijze gaat er van uit dat levensenergie door een stelsel van kanalen (meridianen) door het lichaam stroomt. Deze 'energie' kan geblokkeerd raken en juist te veel of te weinig aanwezig zijn. Op de meridianen liggen vele acupunctuurpunten, elk met een eigen werking en vitaliteitprincipe. Bij de behandeling kunnen deze punten aangeprikt worden (acupunctuur), verwarmd met kruiden (moxa) of gemasseerd worden (acupressuur). Daarnaast worden acupunctuurpunten op het oor vaak met verblijfsnaaldjes behandeld, of geprikkeld met elektrische impulsen (Auriculo-therapie). Ook wordt gebruik gemaakt van westerse kruiden op basis van de traditionele chinese geneeswijze en een speciale vorm van Chinese manuele massage (Tui Na). Tui Na is ook een bijzonder geschikte behandelmethode voor baby's en kinderen.

Natuurgeneeskunde
Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor van oudsher westerse behandelwijzen die, net als bij de traditionele chinese geneeswijze, uitgaan van het versterken van de vitaliteit en weerstand. Bij verschillende aandoeningen, intoleranties en allergieën worden vaak adviezen over voeding, natuurgeneeskundige middelen en kruiden (fytotherapie) toegepast. Ook massages stimuleren het genezingsproces.

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Powered by RodeRag webdesign 2012